از سرمایه گذارهای مولد درشهر بهشت استقبال می کنیم
در آمدهای شهرداری از 18 میلیارد به 185 میلیارد افزایش یافت
با همدلی شورا یک عرصه 50هکتاری شهری به چرخه اقتصادی شهر پیوست
در آینده رضوانشهر دارای هتل ، سینما، سالن نمایش و بخش تجاری در یک ناحیه خواهد شد
گروه رسانه ای ایران " گرا" در راستای (گفتمان سازی، روشنگری و امید آفرینی) اولین نشست خبری خود را با دکتر رضا رسولی شهردار نمونه شهرستان رضوانشهر " شهر بهشت" برگزار کرد.
شهردار نمونه کشوری در جمع مدیران و خبرنگاران گروه رسانه ای " گرا" اعلام کرد:
در این راستا ی تفاهماتی با دانشگاه خواجه نصیرُمجموعه های نوآور دانشگاه را به شهرمان دعوت و خوشبختانه برنامه های مناسبی برنامه ریزی شد که با برند سازی یک جامعه هدفمند مشخص به یک جریان ساخت و ساز معین در شهر شکل دهیم .
تدابیر مدیریتی در شهرداری و شورای شهر موجب شد، در آمدها از 18 میلیارد تومان در سال 1401 به بیش از 185 میلیارد تومان در سال 1402 برسد و این امر زمینه کار و تلاش بیشتری را فراهم ساخت.
دکتر رسولی تصریح کرد: شهرداری یک مجموعه ی " در آمد هزینه" است و این افزایش در آمد به سمت کارهای عمرانی سوق داده شد و توانستیم با کمک شورا و شهروندان یک عرصه 50 هکتاری در شهر که از چرخه اقتصادی خارج شده بود، به این چرخه بپیوندد.
به اظهار وی، از قدرالسهم همین طرح یک و نیم هکتار زمین در منطقه ی مناسب شهری تهیه و یک پروژه عمرانی با نگاه فرهنگی و تجاری را دنبال کردیم که در این زمین یک هتل مجهز، یک سیما، گالری، تئاتر و فضایی برای کارهای دیگر فرهنگی ایجاد خواهیم کرد که موجب افزایش نشاط و انگیزه در جوانان می شود.
از سوی دیگر بر روی 30 قطعه زمین یک سری عملیات کاربردی از طریق مناقصه و مشارکت و جلب و جذب سرمایه گذاران و بخش تجاری اجرا و انجام می شود.
شهردار رضوانشهر بیان کرد: یک سری پروژها شامل یک مجموعه در حاشیه شفار رود در مذاکره با آب سازمان منطقه ای استان و در حاشیه جنگلهای هیرکانی واقع شده ، در بخش گردشگری تجربه محور را تقویت و آماده سازی خواهیم کرد.
به اظهار دکتر رسولی ، در نقطه ای قرار داریم که گردشگر را به اقتصاد شهر متصل کنیم و به نظرم گاهی اشتباه است که نگاه های گردشگری کمی است و علاقه مندیم به آمارها و تعداد توجه نکنیم ولی دقت داریم عزیزانی که مهاجرت می کنند، آورده شان برای شهر چه هست و متناسب با آن چه میزان هزینه کرده یا هزینه خواهند کرد.
چرا رضوانشهر را شهر بهشت می خوانید.....؟
به عقیده آقای شهردار، این شهر در چارچوب یک چهار راه در مسیر مواهب طبیعی از یک سو به ساحل دریا و از سوی دیگر به منابع طبیعی و ییلاقات بسیار زیبا هم چنین ازسوی سوم به رودخانه و جنگلهای هیرکانی و در سوی چهارم به جلگه و شالیزارها و مراکز سرسبز منتهی می شود - و مجموعه این شرایط رضوانشهر را به یک بهشت بر روی زمین تبدیل کرده است.
در این شهر زیبا بسیاری از اقوام در دوره های تاریخی به خوبی و خوشی در کنارهم زندگی کرده اند و فرهنگ متنوع و غنی مردمان شهرستان، این منطقه را با دیگر نواحی متفاوت کرده است و به راستی باید اعتراف کرد که خداوند متعال هیچ چیزی برای این منطقه کم نگذاشته است.
وی یاد آور شد: در واقع املای درست این شهرستان "رزوان به معنای درختان توسکا است " در زبان تالشی به درخت توسکا ، رزه دار" می گویند و این نام ریشه در وضعیت اکولوژی منطقه دارد، اما در طول تاریخ به رضوان شهر تبدیل شد.
به اظهار وی ، دربررسی ها و فراخوان در شهر از شهروندان خواسته شد کدام نام را ترجیح می دهند و براساس آرای عمومی مردم بر روی دو اسم " رضوانشهر یا شهر بهشت و دیگری کاسپین تاکید داشتند که کاسپین محل تلاقی تاریخ و طبیعت منطقه می باشد.
شهردار می گوید: برای این شهر شاید دشوار باشد که در باره یک مورد خاص سخن به میان آورده شود، ولی تلاش شده است تا تغییراتی در شیوه مدیریت پدید آوریم که این خود یک برجستگی در این شهر نسبت به دیگر شهرهای استان است .
به عبارتی می توان اذعان کرد: شاید از برجسته ترین کارها تغییر نگرش در مدیریت در ایران باشد و باورمان این است که باید سازه های بزرگ ایجاد نشود و از کپی پیست کردن شهرهای بزرگ بزرگ ایران و جهان دور بمانیم.
در این راستا امروزه در شهرهای بزرگ دنیا در احداث سازه هایی مانند آسمانخراش ها، تقاطع ها ، پلها رو گذر مدیران شهری از روی دست هم کپی می کنند در حالی که همه این شهرها از یک الگو و ساختار استفاده کرده و خیلی قابل تشخیص نیستند.
شهرهای توسعه یافته و بزرگ کشورمان مبتلابه همین هستند و با شفافیت در می یابیم توکیو، نیویورک ، تهران همه از یک الگو استفاده کرده اند و جالب آنکه وقتی از میزان رضایت و کیفیت زندگی شهروندان جویا می شوید ، اکثریت از این شرایط همانند و کپی کردن رضایت ندارند.
توکیو یکی از مدرن ترین شهرهای جهان به شمار می رود، ولی مردم از کیفیت زندگی شان در این شهر راضی نیستند، اما در شهرهایی که منطبق با رشد فرهنگی جامعه حرکت رو به جلو دارندُ ، مبانی توسعه آنها ریشه در شاخص های فرهنگی و قومی دنبال می شود.
تلاش کرده ایم با همکاری شهرداری و شورای شهر ، مبانی رابه سمت و سویی سوق ببریم که در نهایت به رضایت مردم و بهبود زندگی شان جهت داده و به نظرم این نگاه خود یک موفقیت است و امسال که سال آخر دوره ماموریتی ما هست ، به نظر می رسد سال پر کاری در پیش داریم وباید بتوانیم قطعات پازل را به درستی در کنار هم قرار دهیم.
س، برای رضوانشهر در بخش سرمایه گذاری چه اقداماتی انجام شده است؟
سعی کرده ایم که در بخش سرمایه گذاری در چند حوزه همزمان کار کنیم و از آنجایی که شهرهای دیگر تابعه شهرستان و شهر رضوانشهر در یک مجموعه قرار گرفته اند و نمی توان آنها را از هم جدا کرد ، تلاش شد به اقتصاد خرد که خیلی آسیب دیده توجه بیشتری شود.
از همان ابتدای مسئولیت با همدلی شورای شهر سعی کردیم از بازار محلی دیدن و از آنجا که یک بازار محلی در اقتصاد ستون فقرات آن جامعه هست که همه نیازها از تولیدات همان منطقه را عرضه می کند، مشاهده شد یک اقتصاد درون زا در این محدوده جغرافیایی جریان دارد.
شهردار رضوانشهر بیان کرد: در چند سال اخیر در بازارهای محلی ، تولیدات کم رنگ شده است و با توجه به اینکه روستاها مرکز تولیدات بود، تلاش شد با یک برنامه به سمت اقتصاد خرد پیش برویم و تولید با مشارکت مردم احیا و تقویت شود.
به گفته وی ، دراقتصاد کلان، بخشی از اقتصاد شهری که ساخت و ساز بود ، با همکاری شورا ارتقا درنظر گرفته شود و واژه ممیزی و نقشه هوایی و کار تزریق نقشه هوایی و ساختار شهر شکل گرفت و ممیزی املاک و در آمدهای پایدار برای شهر و از سوی دیگر برنامه ریزی معرفی شهر و برندینگ برای سراسرکشور دنبال شد و امسال هدفمند ترشکل می گیرد.
دکتر رسولی عنوان کرد: در استان گیلان به خاطر تنش های آبی در بخش های عمده مناطق مرکزی کشور، مهاجرت خاصی را پیش بین کرده ایم و معتقدیم که مهاجرت یک فرصت است به شرط آنکه برای آن برنامه داشته باشیم.
به اظهار آقای شهردار، در کشورهای مختلف چنین کاری را دنبال می کنند و از سرمایه های انسانی دیگر کشورهای برای کشور خودشان استفاده می کنند.
س: انتظار شما از مردم و مسئولان برای توسعه شهری چیست؟
بیشتر از شهروندان خواهش دارم. متاسفانه آنچه لایق مردم این شهر هست را نتوانستیم فراهم کنیم .
طبیعی است که مردم از عملکرد ما خیلی راضی نباشند چرا که زیر ساخت و نقیصه های باید تغییر کنند اما در این دو سال به مردم پیام دادیم که در حال تلاش هستیم و هیچ توسعه ای بدون مطالعه نبوده و البته بدون مردم ممکن نیست.
بعنوان مثال گذاشتن پسماند در ساعت مقرر یا پارک کردن خودروها و مجموعه شاخص های رفتاری شهروندان می تواند یک جامعه توسعه یافته را خلق کند.
یک سری کارها و ساختارها را شکل می دهیم و باید تغییر می کرد و همت مان این است که شرایط موجود تغییر کند و شاید با یک سری آسیب ها و به هم ریختگی ها و عوارضی همراه باشد.
شهردار رضوانشهر توضیح داد: ما در مسیر بهبود حرکت می کنیم و نمونه هایی وجود دارد که قابل دفاع و ارجاع هست و در این فرصت می خواهم دست کمک به سوی مردم دراز کنم ، هم عذر خواهی می کنم که به علت تغییرات نظم زندگی شان را به هم می زند اما تلاش است تا کوتاه مدت باشد.
انشاء الله در بازسازی و بهبود شرایط شهر شهروندان مشارکت بیشتری داشته زیرا مردمی توسعه خواه هستند . در این یکسال طلایی پیش رو با یاری خدا طرح های مورد نظر اجرا و به نتایج خوبی برسد و رضوانشهر را به آنجا که حقش است به لحاظ اجتماعی و کالبدی که پتانسیل اش را دارد ، برسانیم.
رضوانشهرهای بسیار مهربان، فرهیخته و مهمان نوازی هستند و این فرهنگ می تواند یک پدیده دلنشین باشد.
رضوانشهر یک منطقه با جذبه دریا محور است و تجریه زیست مردم می تواند بسیار جذاب باشد.
شهردار خوب و پر تلاش رضوانشهر اعلام کرد: فکر می کنم بیش از هر چیزی باید از مردم عزیزمان در سراسر کشور عزیزمان بخواهم که افتخار بدهند و شهر بهشت را با کوهستان ، ییلاقات ، جلگه، ساحل دریا و مناطق روستایی با فرهنگ های ویژه از نزدیک ببینند.
رضوانشهر مناطق بسیار خوب و زیبایی دارد و باید بتوانیم مهمان نوازی مناسبی داشته و اگر عزیزان بعد از حضور در شهر ایده ای دارند ا ز طریق مجموعه ی رسانه ای " گرا" یا سایر مجموعه ها به ما منتقل کنند تا نقاط ضعف را برطرف و نقاط قوت را تقویت و دنبال کنیم.
گروه رسانه ای ایران " گرا" - 17 اردیبهشت ماه سال 1402